i rasa bersalah -_______-
Thursday, 8 December 2011,



okey , i dlm keadaan yg bersalah dan keliru
ni yg x best gile jadi cam ni , 
jadi magse lagi -________-
i tengh mengantuk sgt nie , dri tadi menguap2 , i nk tidur ! but mama i ckp jgn nk mengedik nk tidur

i nk tidur pon slh , x tidur pon slh 
kang i tidur x bangun2 kang baru tau , zalim gile hidup ni ! siap main ugut2 lgi -.-'
hari ni i dpt panggilan telepon mengejut time subuh2 tu pulak ade orang nk call
hangin je i , pagi2 ade orang kacau , nk tidur pon x senang

i pkse lh jugak tangan i raba-ii atas meja sebelah katil i
okey i dh dpt fone , i trus jawab

me : hollaa , sape disana ?? mau beli sayur?? pasar belum bukak lagi , sekarang baru pukul bape ma.
kakak : bangun lah budak pemalas !
i terus tengok screen fone , sape yg nk kne belasah ckp i pemalas !
me : lah , akq ke ? knpe call pagi2 ni ?? 
kakak : elis papa akq masuk hospital , kene serang sakit jantung , tolong bagi tau abg tu ye , akq x mau kacau dye pagi-ii buta nie , tlg ye elis ? (then dye bebel ape lgi pun i x dgr , i tengh mamai gile time tu , i dgr smpai situ jer)
me : ha?? 
kakak : tut...tut..tut..tut....

i x smpat ckp ape-ii lgi dye dh off
i trus bagi tau mamai ape yg dye bagi tau i , mama i pandang mcm nk makan i
apesalah i? okey mama i ckp lenkali kalau ade bnde-ii penting macam tu dgr btul-ii !
i pulak yg kene marah
bila i mengadu dekat papa i, heh, kene marah jugak !

serius i mengantuk time tu , but i dgr jugak bnde2 yg penting untuk dismpai kn ! zalim -.-''
soooooo i trus bangun n un9 tujuan ye hnye nk smpai kn pesan kt cik abg tu
tpi cik abg tu pulak lambat sgt un9 , hangin je i
i dh lh bosan , x tau nk buat ape , i try call kakak tu blik but dye mati kn fone
-______________________________- 
dlm keadaan yg cemas cm ni dye sanggup lgi off kn fone ! suke buat orang betambah risau !

then i nmpk cik abg tu un9 ,
tpi i pulk yg rse bersalh nk bgi tau dye ,
i x pndai nk ckp mcm mne , i taram je , yg penting i sampai kn amanah orang
mama i tengok i buat ape  pstu mama i pulas telinge i
-_____________-

me : zalim lh mama ni , ape slh elis ?
mama : bijak ye ank mama ckp cm tu , mana salam awak? main terjah macm tu je , mana adat2 orang melayu ha?
me : -____________________-
mama : buat lh muke cm tu lgi , buat
me : elis x tau nk bgi tau cm ne , kang kalau elis x bgi tau mama bebel kt elis , ni dh bgi tau dipulas ye pulk telinge orang 
mama : suka hati kamu lhhh

tengok ! i menag , mama i x kn menag punye , hahahaahahahha 
syg mama <3
oh bebalik pada cite asal , i bagi tau semua ye kt cik abg tu ,
dye mcm x de mood pon ade , nk ckp dye marah kt cik kak tu pon ade , nk ckp dye tengh risau pon ade
errrr, ape yg boleh i tlg? i pon x tau , i rase i mkin buat dye marah :/

okey i rase bersalh sgt , duusshh , lenkali i x nk dh terlibat , 
bukan ape , tau x tase bersalah ?? bersalah !

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

i dh mengatuk lh , nk chaww n tidur , i nk lupa kn kjap pasal tadi , mcm tengh trauma pulak hahaha :/

p/s : untuk pakcik , elis doa kan pkcik selamat :') , pakcik mesti kuat okey , nah , flying kiss untuk pakcik  muuaahh , cpt sembuh ye pakcik :') , nnti boleh main kejar2 dgn elis :') untuk kakak dgn abg , jgn bergaduh tau ! elis takut tengok korang mcm tu , lagi truk dri rimau :'( hehehe alamak ! x jadi nk off lh ! tibe-tibe 'si dye' on9 n tegor i wwaahhh , mata dh segar balik , kboii , i nk chating dgn 'si dye' ;D
xoxo
elis-aa

Older Post | Newer Posts