rambut i terbakar ! bagus gilerrr -_-"
Friday, 9 December 2011,

HEY PEEPS !


rambut i terbakar ! nenek ! datuk ! mama ! papa ! monyang ! 
-_________________-
serius i sedih nak mampuiihh , i bela rambut ni lame tau x !
salah i sendiri , sapa suruh i cuai
cerite nya mcm ni , biar lah i luah kn ye , kalau i simpan nnti i sedih sorang-ii
i nk jugak korang bersedih dgn i hahahahahahah :/

lepas je i mandi , dh pakai baju semua
mama i sruh gosok baju kurung , sbb nk pergi kenduri kawen
menyampah gile -.-"
i paling benci g knduri kawen , sbb ape?? entah i rase sesak 
papa i ckp kt i , if i x ikut depa g kenduri , nnti time i kawen x de sapa sudi datang

papa i memag arif bab takut-ii kn i , 
terpakse lah jugak i setuju ikut depa g kenduri
i mls nk g sbb i x tau nk pakai baju ape
x kan i nk pakai baju yang sama jer , buat malu jer
i tye adik i dye pakai baju wrne ape , sbb i ingt nk pakai sepadan dgn dye
but dye diam jer
-_____________________-
adik ! i damn u !

ahh , lantak sane lh nnti-ii i sruh jer lh mama i cri kn ,
selesai masalh , tu pon ssh nak cri baju.. lain lah tiba-ii i pakai dress kembang
like princess barbie tu semua.
wokey , dh selesai semua tu i nk keringkan rambut
rambut i basah sbb bru mndi

rambut manusia mana yg boleh kering tibe-ii after mandi , kalau ade habak meh kat i
i duduk depan cermin then i amik hairdryer pasang suit n kerningkan rambut
time tengah dok sedap-ii buat benda tu , mama i pulak panggil
i terus g kt mama i but i x tutup pon suit *bijak Kan i*
lepas i dah g kat mama i , i tanya lh nak hape ? then mama i ckp x de ape lah , silap panggil jer tadi

-________________-
alasan yang x masuk akal !
i hangin lh , i bebel sorang-ii dlm bilik i , smbil tu tangan i sebok urus kan hairdryer i yg
dh berbau hangus tu , i buat x peduli , i tengah marah ade jer bende yg naik kan lagi marah i
*aq campak jugak hairdryer ni kang !
memag saja nak uji kesabaran agak nya benda nie , 

wokey stat dari sini lah bermulanya tragis yang mengerikan hidup i !
tengah i keringkan rambut , hairdryer tu macam marah kat i then dye sedut rambut i , 
i sendiri x tau macam mana boleh jadi macam tu , i dah cuak gile dah , dh menjerit-ii like orang x betul
bende nie bukan main-ii dye sedut tau x?? then i x tau nk buat ape , i mati kn suit then i dapati 
RAMBUT I TERBAKAR !! OHMAKDATUKKKKKKKKKK !

menagis x stop-ii i time tu , meraung-ii , sedih tengok rambut sendiri terbaka
papa i ckp x de lah , boleh tumbuh balik , hingat senag ke ?!
mama i pulak ketawe kan i , cakap tu lah marah-ii lagi kan dah dapat balasan
i x peduli , i menagis jugak , 
now im wokey , mama janji kalau i x nangis dah mama belanje BASKIN ROBBINS ICE-CREAM

aawwwwwww <3
lebiu mama , muuaahhh ,
dpt jugak i makan , punye lah lama x makan , tpi i rase i baru makan 3 minggu lalu ,
kire lama lh tu , hahahhahahahahahhaha
yess , dapat jugak , bout rambut , hummm, nasib bahagian kiri tepi tu skit je yg terbakar 


p/s : wokey lah , saia mahu nikmati BASKIN ROBBINS ICE-CREAM , kboiii

 XOXO
Elis-aa



i rasa bersalah -_______-
Thursday, 8 December 2011,



okey , i dlm keadaan yg bersalah dan keliru
ni yg x best gile jadi cam ni , 
jadi magse lagi -________-
i tengh mengantuk sgt nie , dri tadi menguap2 , i nk tidur ! but mama i ckp jgn nk mengedik nk tidur

i nk tidur pon slh , x tidur pon slh 
kang i tidur x bangun2 kang baru tau , zalim gile hidup ni ! siap main ugut2 lgi -.-'
hari ni i dpt panggilan telepon mengejut time subuh2 tu pulak ade orang nk call
hangin je i , pagi2 ade orang kacau , nk tidur pon x senang

i pkse lh jugak tangan i raba-ii atas meja sebelah katil i
okey i dh dpt fone , i trus jawab

me : hollaa , sape disana ?? mau beli sayur?? pasar belum bukak lagi , sekarang baru pukul bape ma.
kakak : bangun lah budak pemalas !
i terus tengok screen fone , sape yg nk kne belasah ckp i pemalas !
me : lah , akq ke ? knpe call pagi2 ni ?? 
kakak : elis papa akq masuk hospital , kene serang sakit jantung , tolong bagi tau abg tu ye , akq x mau kacau dye pagi-ii buta nie , tlg ye elis ? (then dye bebel ape lgi pun i x dgr , i tengh mamai gile time tu , i dgr smpai situ jer)
me : ha?? 
kakak : tut...tut..tut..tut....

i x smpat ckp ape-ii lgi dye dh off
i trus bagi tau mamai ape yg dye bagi tau i , mama i pandang mcm nk makan i
apesalah i? okey mama i ckp lenkali kalau ade bnde-ii penting macam tu dgr btul-ii !
i pulak yg kene marah
bila i mengadu dekat papa i, heh, kene marah jugak !

serius i mengantuk time tu , but i dgr jugak bnde2 yg penting untuk dismpai kn ! zalim -.-''
soooooo i trus bangun n un9 tujuan ye hnye nk smpai kn pesan kt cik abg tu
tpi cik abg tu pulak lambat sgt un9 , hangin je i
i dh lh bosan , x tau nk buat ape , i try call kakak tu blik but dye mati kn fone
-______________________________- 
dlm keadaan yg cemas cm ni dye sanggup lgi off kn fone ! suke buat orang betambah risau !

then i nmpk cik abg tu un9 ,
tpi i pulk yg rse bersalh nk bgi tau dye ,
i x pndai nk ckp mcm mne , i taram je , yg penting i sampai kn amanah orang
mama i tengok i buat ape  pstu mama i pulas telinge i
-_____________-

me : zalim lh mama ni , ape slh elis ?
mama : bijak ye ank mama ckp cm tu , mana salam awak? main terjah macm tu je , mana adat2 orang melayu ha?
me : -____________________-
mama : buat lh muke cm tu lgi , buat
me : elis x tau nk bgi tau cm ne , kang kalau elis x bgi tau mama bebel kt elis , ni dh bgi tau dipulas ye pulk telinge orang 
mama : suka hati kamu lhhh

tengok ! i menag , mama i x kn menag punye , hahahaahahahha 
syg mama <3
oh bebalik pada cite asal , i bagi tau semua ye kt cik abg tu ,
dye mcm x de mood pon ade , nk ckp dye marah kt cik kak tu pon ade , nk ckp dye tengh risau pon ade
errrr, ape yg boleh i tlg? i pon x tau , i rase i mkin buat dye marah :/

okey i rase bersalh sgt , duusshh , lenkali i x nk dh terlibat , 
bukan ape , tau x tase bersalah ?? bersalah !

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

i dh mengatuk lh , nk chaww n tidur , i nk lupa kn kjap pasal tadi , mcm tengh trauma pulak hahaha :/

p/s : untuk pakcik , elis doa kan pkcik selamat :') , pakcik mesti kuat okey , nah , flying kiss untuk pakcik  muuaahh , cpt sembuh ye pakcik :') , nnti boleh main kejar2 dgn elis :') untuk kakak dgn abg , jgn bergaduh tau ! elis takut tengok korang mcm tu , lagi truk dri rimau :'( hehehe alamak ! x jadi nk off lh ! tibe-tibe 'si dye' on9 n tegor i wwaahhh , mata dh segar balik , kboii , i nk chating dgn 'si dye' ;D
xoxo
elis-aa
papa i merajuk dgn i :')
Tuesday, 6 December 2011,

HEY PEEPS !

hari ni dh msuk 4 hri papa i merajuk dgn i
mula dri hri ahad , ape i buat semua dye x lyan , berat sgt ke salah i tu ?
i ajak mkn dye buat bodo je , i ajak dye keluar pgi shopping dye buat bodo jugak
adussss -___________-
i dh minta maaf dh , tpi papa i langsung x layan

time i kene gigit labah labah,  i kene gigit tu pon dye buat bodo jugak 
i buat ape smpai papa i jdi mcm tu?
last i ingt i gadoh dgn papa i sbb i x nk mkn
then papa i marah2 i , i mkn mane bolh pakse , so i tetap dgn diri i , i x mkn 
sejak tu lh papa i buat x tau je dgn i

nk tunggu papa i elok balik dgn i? bapak la lame, sekurang2 ye 1 minggu -.-''
ay ni i nk minta maaf lgi , so i bangon awal ary ni , i sedia kn sarapan khas ntk papa i
i tunggu papa i , then i bawak sarapan yg i buat kt dye
tpi dye  terus keluar 
-_____________-

 i mula lh hangin satu badan , mood i memg x baik langsung ari ni
even i buat salah , x payah lah sampai nk mengadu kat mama n kakak i
i pon ade hati jugak , hati i pon sakit jugak
satu-satu masalh jdi kt i , lps ami , papa i pulak
zalim ye hidup ni

tadi i try lgi minta maaf time papa i blik keje , tpi satu respon pon x de
TOLONG LAH JGN MAIN-MAIN KN I MCM NI !!
kalau rase i ni dh x lh dimaaf kn lgi juz ckp , x pyah sekse i mcm ni
serius i ckp  i dh penat sgt layan semua ni
i cume nk orang faham i ,
i dh faham korang , why korang ssh nk fhm i,??
why?? berat sgt ke pemintaan i ni??


p/s : i akn try minta maaf lgi , well, i akan menagis if papa i x maaf kn i :'( *tu je cre ye huhu

i bosan sgt -__________-
Monday, 5 December 2011,




i x de keje nk buat
so i main lukis-lukis
tetibe i terlukis pulak pic nie
uuwwwaaa :')

serius i memg teringin nk jdi pasanagn macam tu
i jeles
x pe lh , belum masa , hahah
dh lh tu , i nk belajar dulu ,
next yera dh lh i kne amik exam terbesar *bagi i lh*
PMR !

why msti ade bnde tu?? 
i paling bnci bace buku -_________________-
study? lgi lh i bnci 
kalau mama i suruh i bace pon , 
buku tu yg tengok i, i tido jerr

okey-II i tau , itau jgnlh bebel kat i dh
nnti i bace lh buku
sekarang pon i dh kne amik klz tambahan
aduusss, -__________-
semalam i pgi klz tambahan pon i x lh fokes, dh lh spek i belum siap mcm mne i nk fhm ,
i nk tido , tpi tkut cikgu tu mengadu kt papa i

why papa i ni gelemor sgt??
i pgi mane2 pon semua knal papa i
mampuuiihh lh i kalau i buat nakal kt luar nnti
adus , x de peluang lh -_____-

p/s : YA ALLAH, i tgok muka laki yg i lukis tu , i rse mcm mke seseorang lh , but spe ye?? -____________- nnti2 lh i fikir kn , kbooii

i bodo sbb u -_________-
,

Hey PEEPS !



i dh try lupa kn ami , 
i try n try tpy npe ssh , ami u tau ape u dh buat kt i?
u tau x?? why u tinggl kn i ??
okey skrg i betul2 dh lupe kn u, u yg minta macm tu kn??kn??
tpi npe u still kacau hidup i !!
i dh ckp , even i putus dgn u pon , i tetp x kn bnci u , why u x fhm2 n merayu mcm pengimis minta maaf kt i?

if u ade otak , u bolh sedar ape yg u buat kt i
cukup lh ! u bolh sakit kn hati i kali ni ,
but , untuk kali ke-2 sori lh , i x kn dikecewa kn lgi olh u
jge lh GF bru u tu baik2 , i tau , i tau
u skit hati dgn i kn??

mampuiih i lh nk ckp ape pon !
u skit kn hati i bolh , x kn i skin kn hati u x bolh kan?!!
tpi i x smpai hati buat u mcm tu
even kita x ade hubungan lgi i still anggap u mcm kawan i
walaupon hakikat ye i still marah kt u !

u tau x , i bakar segala bnde yg u bgi kt i :')
itu je cre i nk lupe kn u,
tpi u yakin ke yg i bolh lupe kn u??
i sndiri x yakin !
okey i mengaku i senag jatuh cinta ! i mengaku u marah kt i sbb bnde tu !
heeyyy !! i ni manusia jugak lh
i pon ade hati , u pikir i bodo x tau u ade betine lain ??
bodo ye i selame ni i percaye kn u

ye i memg bodo , bodo sangat !
bodo sbb dapat kenal dgn u
bodo sbb nk sgt dekat dgn u 
n bodo sbb jatuh cinta dgn u
u tau x?
u lh satu2 ye laki yg i rse paling memedih kn hati i 
i nk sangat u bace post ni !
untk ape?? untuk malu kn u??
oh x , i suruh bace untuk u sedar ape yg u buat kt i
yee, i mengaku i memg kebudak-budakan , 

tpi u ade hak ke nk marah2 i??
i dh lme rse nk pijak2 u ,
dh lh , mls i nk faham u !
selame ni pon u bukan ye faham i pon kn !
u tau??
mulai saat nie ,
I BENCI U AMI !! 
tpi i nk u tau yg i akn rindu kt u :')
sebnci mana pon i kt u , i tetap maaf kn u , jgn lh risau okey :D

p/s : i pening kple , n rse nk mkn lolipop , dh lme i x mkn , rindu sgt kt lolipop , aww :DD

Selamat Tinggal Ami :')
Sunday, 4 December 2011,

HEY PEEPS !

sori kalau bnde yg i nk cakap dgn u ni buat u akn benci dgn i sampai bile-bile
i nk lepas kan u dri genggaman i
u bolh bebas sekarang
maaf i x bolh terus kn hubungan nie

tu lh yg ami ckp kt i ,
sumpah i menagis , i tau yg dye akn ckp macam tu kt i
i tau , dh lame i tunggu dyejujur kt i
tpi knpe i rse skit sgt ??

i syg kn dye , salh i ke semua nie?
dye tinggal kn i mcm tu je , ape slh i ami? ape??
even u nk putus kan hubungan nie , pliz bagi tau i why?
u buat i tersekse u tau x .

malam tu , tpat pukul 1.00 
dye call i nk terus dye ckp mcm tu ,
i x tau nk buat ape , i tau nangis , nangis n nangis
serius i x sanggup kehilangan dye ,
tpi ape yg bolh i buat ?? i x bolh buat ape2 
i hanye mampu ckp semoga hidup dye dgn pmpn lain bahagia n x kn jdy mcm hubungn i dgn dye

okay fine, i terus off fon , then i nangis gile2 mlm tu
mama i ketuk pintu sruh bukak pon i buat x tau je
then ami call lgi , i x nk angkat ! i x sanggup nk dgr suare dye !
cukup lh i dh skit skrg pliz jgn skit kn i lgy

okey i pasrah , i dh x sanggup nk nangis
tpy knpe setiap kali i ade hubungan mesti berkecai 
n setiap kali i berhubungan dgn seseorang mesti ade je pmpn lain kacau
kau memg suke tengok aq mati ke pmpn!!

serius i dh x lrat sgt nie
ade ke peluang untuk i dpt kn balik cinta tu??
elis ! jgn fikir dh ! u mesti terus kn hidup !ramai lgi yg baik2 ade kt luar tu !


p/s : i yakin satu hari nnti , i akn jumpe jejaka yg dapat menawan hati i , for ami : i x marah or bnci kt u , u jgn risau i bkn manusia yg kejam smpai nk bnci kt u , thnks atas segala2 ye yg pernah u buat untk i , i akn rindu kn masakan u tu , ihope u akn jumpe pmpn yg lebih baik dri i , i tau i x cntik mane pon nk dibanding kn dgn mana2 pmpn kt luar sne but i kenal diri i sndiri ! i mintk maaf sbb selama ni i x cntik or comel or sempurna untuk u , selamat tinggal AMI :')


internet buat i mengamuk !
Friday, 2 December 2011,

HEY PEEPS!


i tengah hangi satu badan ni , 
internet buat hal ! duussshhh , hangin gile
ni semua salh adik i lh,
dye gune berokband i gile lama , 
dr subuh tdi smpai lh pukul 11.00
mana i x hangin

masa dye guna i tengh tido , memag i marah gile kat dye
 i siap ugut nak bagi tau papa i lgi , i dh lh bru bangun tidu tengok barang2 i semua dye sentuh , 
mana i x hangin ! then i tye asal lembab semacam je

me : wehh , u buat ape ha smpai lembab berkband i ?
adik i : bukak youtube
me : asal u bangang sgt pegi bukak lame2 ?! asal u x gune berokband u !
adik i : alah kak, kedekut lh u nie,
me : taik lhhhhhhhhhhh !
adik i : ye lh sory puas hati
me : keluar dri bilik i sekarang jugak !!

tengok lh ape jdi bili i gune


i tengh bengang sgt tdi terus i mengamuk
papa i balik, terus i ckp ,
i menagis ! ye i menagis adik i memg jahat !

then i main lh lukis2 , tah bile i ade bakat melukis ni pon i x tau
tpi bile tengok balik , cun gak i lukis *bajet*
meh tengok ape yg i lukis



U-mobile Brodband ! nme je canggih , ikhlan merata2 ckp cepat , hakikat ye same je !


p/s : i tau lukisan i x secantik korang , i pasrah lh , tpi bagi i cantik >.< ami pon ckp cntik tau heeeee kboiiii 
 xoxo
Elis-aa

Older Post |